Ambassade van België in Azerbeidzjan
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Verplicht formulier voor reizen naar België 

Vanaf 1 augustus moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. U kan dit formulier hier invullen.

 

Het Consulaat-Generaal in Bakoe heeft geen visumbevoegdheid. Gelieve ons geen documenten en aanvragen toe te sturen. Wij kunnen u niet helpen. Kijk hieronder waar u wel moet zijn.

De enige uitzonderingen zijn twee elementen vin verband met aanvragen voor studentenvisa: de Ambassade in Bakoe kan medische certificaten afstempelen en tenlastenemingen (annex 32) legaliseren. Alle informatie betreffende de annex 32 vindt u op deze website. Contacteer enkel de Ambassade per e-mail (embassy.baku@diplobel.fed.be) indien uvragen heeft over deze elementen.

 

Algemene informatie over visumaanvragen naar België is beschikbaar op de website van de Dienst Vreemdelingen van de FOD Binnenlandse Zaken. Gelieve aandachtig deze site te lezen alvorens contact op te nemen met de overheden die hieronder zijn opgelijst. 

Een visum aanvragen vanuit Azerbeidjan

Visa korte termijn (Schengenvisum) : Ambassade van Frankrijk in Bakoe.

Visa lange termijn (meer dan 3 maanden): Consulaat-Generaal van België in Istanboel. Belangrijk: uw aanvraag voor een lange termijn visum moet via het VFS-centrum ingediend worden.

 
Een visum aanvragen vanuit Georgië

Visa korte termijn (Schengenvisum): Ambassade van Nederland in Tbilisi  Opmerking: Georgische staatsburgers die houder zijn van een geldig biometrisch paspoort, zijn vrijgesteld van visumplicht voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen). 

Belangrijk : Hoewel Georgische onderdanen vrijgesteld zijn van de visumplicht voor een kort verblijf in de Schengenzone, dienen zij toch een aantal verplichte documenten mee te brengen. Meer informatie aangaande de wettelijk vereiste documenten is beschikbaar op deze link. De richtlijnen betreffende de maximumduur van het verblijf (max. 90 dagen binnen een periode van 180 dagen) zijn ook van toepassing op Georgische staatsburgers.

Visa lange termijn (meer dan 3 maanden): Consulaat-Generaal van België in Istanboel. Belangrijk: uw aanvraag voor een lange termijn visa moet via het VFS centrum ingediend worden.

 
Een visum aanvragen vanuit Turkmenistan

Visa korte termijn (Schengenvisum): Ambassade van Duitsland in Ashgabat

Visa lange termijn (meer dan 3 maanden): Consulaat-Generaal van België te Istanboel .Belangrijk: uw aanvraag voor een lange termijn visa moet via het VFS centrum ingediend worden.